NORMAL VS. UNORMAL ?

Takk til alle følgere og for deres engasjement! Jeg har fått mange henvendelser fra dere, og det er inspirerende å kunne hjelpe.
Dere har også kommet med mange innspill til ønsketema som er ført opp i kjøreplanen framover, i tillegg har dere skrevet til meg om egne erfaringer og meninger om seksuell og psykisk helse. Et par av disse kan du nå lese her. Disse er anonymisert. Dersom du blir inspirert eller har noe på hjertet så ta gjerne kontakt! Husk alltid å unngå personsensitive opplysninger dersom du kontakter meg via Facebook, Instagram, eller e-post på www.doktornils.no .

FRA FØLGER:
«Er det en ting vi må kvitte oss med så er det tanken om hva som er normalt eller unormalt. Vi sier noe er normalt fordi vi er vant til det. Det er hva vi forventer. Det er typisk eller gjennomsnittlig. Vi må begynne å tenke at det normale er å være ulik. Kanskje har du en interesse som ingen andre du kjenner har? En vane eller uvane? Og du tenker at med det så ser andre på deg som merkelig eller rar. Det finnes ingenting som er normalt eller unormalt – det er bare annerledes. Så uansett hvordan du er, så er du verken unormal, merkelig eller rar. DU ER BARE DEG. For hvem skal vi gi retten til å bestemme hva som er normalt eller ikke for andre? Verken jeg, du eller flertallet. Det normale er å være – og det finnes ingen fasitsvar på hvordan man skal være.»

SVAR:
Dette er et veldig godt innspill. Jeg har hatt mange pasienter som har kommet med oppriktig bekymring for om de er eller ser normale ut. Alle disse pasientene er unge, friske og flotte mennesker som åpenbart både er og ser forskjellig ut som individer, men som en samlet gruppe er godt innenfor «normal-spekteret», også fra et medisinsk ståsted. Jeg tror mange mister perspektivet slik samfunnet vårt er bygd opp i dag. Det er idealene i vår tid som ikke henger på greip. Det er idealene det er noe feil med, og ikke vi mennesker som bombarderes av de.

FRA FØLGER:
«Sex er for veldig mange knyttet til bekymringer. Om å skulle prestere best mulig i senga. Frykten for å ikke være “god nok”. Hvis du kjenner på disse bekymringene så er det viktig at du tenker på at hva som definerer god sex er individuelt. Søkefeltet på nett fylles opp med tips og triks om hvordan man blir en såkalt gud eller gudinne i senga.
Å være god i senga handler først og fremst om å finne ut hva som fungerer og hva som er godt for akkurat deg og din partner. Nøkkelen er god kommunikasjon. Det nytter ikke spørre venninnen din, kameraten din eller andre i diskusjonsforumet om “hvordan skape god sex?” Andres mening spiller ingen rolle, når det er den personen du er sammen med som du skal tilfredsstille.
Ikke vær redd for å si til din partner hvordan du foretrekker å ha det. Hva som tenner deg.
Ha evnen til å sette grenser. Det skal aldri måtte føles ukomfortabelt å ha sex.
Det er trist at det som skal være en god opplevelse knyttes opp til bekymring, stressende og unødvendige tanker. God sex handler ikke om å prestere. Det handler om å kose seg sammen og nyte hverandre! »

SVAR:
Jeg har tidligere postet videoinnlegg om «HVA ER SEX?» som du kan se her:

Del på:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *