ANSVARSFRASKRIVELSE

Vi må kunne forvente at voksne mennesker i en bransje med massiv påvirkningskraft faktisk eier det ansvar de SKAL eie, og stille spørsmål ved deres motiver både når det gjelder budskap de sender ut, holdninger som fremmes i samfunnet og konsekvenser for deltagerne de bringer inn i dette.
I denne forsvarstalen fra mediesjefen i Discovery bak «ex on the beach» hører jeg det som minner om ansvarsfraskrivelse for hva de faktisk holder på med.

“TRYKK BILDET FOR Å SE DEBATTEN I DAGSNYTT 18”

Jeg synes selv at slike reality-show verken fremmer utviklingen av sosial intelligens eller kultur, og tror det er ordentlig viktig at vi snakker åpent med ungdommer om hva de selv faktisk tenker om slike serier. Vi kan fort bli for «redde» på ungdommers vegne, jeg velger i alle fall å tro på at de fleste skjønner at dette ikke er idealer som hylles i storsamfunnet, men samtidig er vi alle påvirkelige enten vi liker det eller ikke, og i sær ungdom. Jeg blir mest bekymret for deltagerne som lokkes inn til slike reality programmer som kanskje har en underliggende sårbarhet med behov for oppmerksomhet, eller ikke har tatt inn over seg langtidskonsekvensene, og som kanskje tenker at all PR er god PR.
Det er jo opplagt at de som produserer slike show ikke har som mål å ivareta deltagernes interesser, eller å fremme gode verdier inn i samfunnet vårt. Det er mao. en opplagt grunn til at feks. NRK ikke sender denne type program.
Jeg vil veldig gjerne høre fra ungdommer selv jeg, hva de tenker selv om akkurat dette, og ikke minst hva de tenker om seg selv og om hverandre, og på hvilken måte de opplever at dette påvirker deres eget syn på sex, kropp og følelser. Og akkurat her skal vi som voksne være lyttende, støttende og kunne skape gode samtaler, uten å dømme eller kritisere, men være gode veilede. Og det kan være en krevende øvelse om vi som voksne ikke er trygge i vår egen seksualitet.

Del på:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments

comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *